Groeiende omzet vooral bij multichannelers


In het derde kwartaal van 2022 was de omzet van de detailhandel ruim 4 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Deze stijging is het gevolg van de stijging van de prijzen. Het volume (omzet gecorrigeerd voor prijsstijging) daalde met bijna 3 procent. De omzet in apotheken en kleding en schoeisel nam toe. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe kwartaalcijfers van het bedrijfsleven.

Online omzet

De omzet steeg met met 3 procent ten opzichte van vorig jaar. In de eerste helft van 2022 was deze omzet lager dan vorig jaar. Toen de coronacrisis begon, steeg de omzet van online verkopers, maar in het tweede kwartaal van 2021 vlakte het af. 
 De stijging van de omzet in het 3e kwartaal van 2022 was het gevolg van winkels die zowel online als fysieke winkels (multichannel) verkochten. De online verkopen waren 9 procent hoger dan in het derde kwartaal van 2021. De omzet van winkels die alleen online verkopen is 1% lager.

Webshop kopen via WebshopOvername.nl

WebshopOvername.nl is de expert in overnames en e-commerce en bestaat in de basis uit de matching van kopers en verkopers. Stagneert uw omzet en zoekt u groeikansen? Denk dan eens aan een webshop overname in plaats van nog meer marketing budget! 

bron | 21-11-2022