Amazon neemt maatregelen tegen overvolle magazijnen


Amazon is bezig met het opruimen van zijn magazijnen om ruimte te maken voor producten die sneller verkopen. Het bedrijf heeft een nieuw programma gelanceerd, genaamd "Fulfillment by Amazon (FBA) Donations", dat onverkochte en geretourneerde producten van derden aan goede doelen doneert. Dit programma is een reactie op de kritiek die Amazon heeft ontvangen over de verspilling van onverkochte producten.

Het FBA Donations-programma is in september 2019 in de Verenigde Staten en het Verenigde Koninkrijk van start gegaan. Het programma is bedoeld om de hoeveelheid afval te verminderen en tegelijkertijd goede doelen te ondersteunen. Voorheen moesten verkopers betalen om hun onverkochte voorraad te laten vernietigen of terug te sturen. Nu kunnen ze ervoor kiezen om deze producten te doneren aan goede doelen zoals Good360 in de VS en Newlife en Barnardo's in het VK.

Amazon heeft ook de kosten voor het opslaan van producten in zijn magazijnen verhoogd om verkopers te stimuleren hun voorraad efficiënter te beheren. Deze maatregelen zijn bedoeld om de magazijnen van Amazon minder vol te maken en ruimte te creëren voor producten die sneller verkopen.

Deze nieuwe maatregelen van Amazon kunnen een aanzienlijke impact hebben op mode webshops. Deze winkels hebben vaak te maken met een hoge retourpercentage en een grote hoeveelheid onverkochte voorraad. Door de mogelijkheid om deze producten te doneren, kunnen mode webshops hun afval verminderen en tegelijkertijd bijdragen aan een goed doel. Bovendien kunnen de hogere opslagkosten hen stimuleren om hun voorraadbeheer te verbeteren en efficiënter te werken.

bron | 21-08-2023